Longembolie Symptomen

Als je weet wat de oorzaken zijn van longembolie, wil je natuurlijk ook weten wat de longembolie symptomen of klachten zijn. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet voor je. Echter onthoud wel, longembolie is een van de meest gemiste diagnosen, omdat er vaak weinig of zelfs geen longembolie symptomen voorkomen. Vooral zelf merk je dit niet, aangezien er geen echte klachten vanuit je lichaam binnenkomen. Dit geldt vooral als we het hebben over kleine embolie├źn.

Symptomen & Klachten Longembolie

Als er al symptomen voorkomen, wat meestal niet het geval is, dan spreken we vaak van een grotere longembolie. Je kunt dan de volgende symptomen verwachten:

– Snel ademhalen ipv het rustige ademhalen
– Je kunt het benauwd krijgen
– Je kunt pijn op je borst krijgen, wat in sommige gevallen ook nog eens vastzit aan de ademhaling
– Ineens last van hoestprikkels
– Ook kun je een verhoogde hartslag krijgen
– Koorts, verhoogde lichaamstemperatuur
– Bloed ophoesten.

Longembolie Symptomen
Is er bij jou longembolie geconstateerd en wil je graag weten wat de behandeling van longembolie inhoudt, kijk dan gauw verder op onze site!

6 Responses

 • fatima says:

  hoi ik heb last van linker kant net onder me borst ik kan bijvoorbeeld niet op me linker kant slapen het lijkt net of een olifant op me hart trapt ik krijg benouwd en dan ga ik gelijk hoesten weet emand meschin wat het is all vast bedankt

  fatima

 • len says:

  gewoon naar d dokter gaan! ik had ook last van en ik heb het ook gehad.. amper zuurstof in mn bloed,,, paar dagen in ziekenhuis gelegen en bloedverdunner gekregen in spuitvorm…

 • John says:

  Hoi,

  Sinds kleins af aan heb ik al vaker last gehad dat ik op sommige momenten last krijg met ademhalen.
  Ik krijg namelijk soort van “steken” aan mijn hart als ik met mijn longen adem. Met buik ademen krijg ik dan minder problemen.
  Na een moment (15 minuten) verdwijnt dit. Is dit een symptoom van Longembolie?

  Weet iemand hier iets over? Graag hoor ik van jullie

  Bij voorbaat dank,

  John

 • mama23 says:

  Hoi John,

  Het lijkt er op dat je misschien last heb van (chronische) hyperventilatie. Bij spanningen kun je er meer last van hebben. Ik heb dit namelijk ook, ben een keer niet goed geworden daardoor in een supermarkt. Toen ben ik doorverwezen naar fysiotherapeut om ademhalingsoefeningen te doen. Maar je merkt zelf gelukkig al dat het beter gaat als je met je buik ademhaalt.

  Groetjes

 • hoi says:

  @ fatima! Gelijk een arts bellen met longembolie, kan een infarct zijn

 • anny says:

  heb pijn en druk tussen schouderbladen en af en toe druk op borst
  met een oxezepam trekt het weg maar komt wel terug.
  Er zijn verschillende symptomen maar welke is het echte symptoom

  groetjesReageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>